Unable to load assembly group. The user assembly group provider threw an exception while trying to provide user assemblies for the specified assembly group.

Unable to load assembly group. The user assembly group provider threw an exception while trying to provide user assemblies for the specified assembly group.

I recently used a PowerShell Script to Deploy a Custom .wsp solution in the Solution Gallery and activate it.

However, when running the Install-SPUserSolution command I had this error: Install-SPUserSolution :  Unable to load assembly group. The user assembly group provider threw an exception while trying to provide user assemblies for the specified assembly group.
S

Inner Exception: System.ArgumentOutOfRangeException: Specified argument was out of the range of valid values.     at Microsoft.SharePoint.SPListItemCollection.get_Item(Int32 iIndex)     at Microsoft.SharePoint.Administration.SPSolutionLanguagePack.GetSolutionInfoFromGallery(Guid siteId, Guid solutionId, String solutionHash, String& fileName, String& hash, Byte[]& fileBytes)     at Microsoft.SharePoint.UserCode.SPUserCodeLightweightSolutionAssemblyGroupProvider.GetAssembliesInGroup(Guid siteId, String assemblyGroupI…               

06/13/2012 08:26:25.57*               SPUCHostService.exe (0x06A0)                 0x025C  SharePoint Foundation                 Sandboxed Code Service                      fe66       Medium               …d)     at Microsoft.SharePoint.UserCode.SPUserCodeAssemblyCacheManager.EnsureUserCodeAssemblyGroupIsCached(Guid siteId, SPUserCodeAssemblyGroupId userCodeAssemblyGroupId)

The Fix:

In the WebApplication UserPolicy, add  the Service Account used for  “Microsoft SharePoint Foundation  Sandboxed Code Service”  with “Full Control” rights.  

This should fix the problem.

No ratings yet.

Please rate this

 
Comments

Thks!!!

Leave a Reply